Veel gestelde vragen en antwoorden

Veel gestelde vragen nagelhoesjes; de vragen en antwoorden vindt u hier. Staat uw vraag er niet bij? Bezoek dan ook de Klantenservice pagina of stuur ons dan een e-mail en wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

 

Wat zijn nagelhoesjes?

Nagelhoesjes zijn flexibele, diervriendelijke hoesjes en worden gebruikt om te voorkomen dat uw hond of kat zichzelf krabt en verwond, bijvoorbeeld als uw hond of kat een huidziekte heeft. Nagelhoesjes is géén mode-artikel! Ook worden de nagelhoesjes gebruikt als bescherming voor uw interieur tegen de scherpe nagels van uw hond of kat.

Zijn nagelhoesjes geschikt voor iedere hond en kat?

Honden die zowel binnen als buiten verblijven kunnen de nagelhoesjes gebruiken. De nagelhoesjes voor katten zijn alleen voor binnenkatten bedoelt.

Daarnaast geldt dat niet alle honden en katten kunnen wennen aan de nagelhoesjes. Het advies is dan om de nagelhoesjes niet te gebruiken voor uw hond of kat.

Aanvullend: De overgrote meerderheid van alle honden katten zijn zeer snel gewend aan de nagelhoesjes (enkele minuten), terwijl enkele honden en katten een wat langere wen periode nodig hebben. Door het ‘kieskeurige karakter’ van sommige honden en katten kan het zijn dat zij proberen de hoesjes los te bijten of krabben. In dat geval kunnen de hoesjes wat eerder losraken dan normaal. Controleer dagelijks of alle nagelhoesjes nog aanwezig zijn en breng deze opnieuw aan als er één is losgeraakt. Hierdoor kan het dus voorkomen dat de 20 nagelhoesjes wat korter meegaan dan gemiddeld. Maar de meeste honden en katten zullen niet eens merken dat ze de nagelhoesjes dragen en zullen na 30 minuten volledig gewend zijn.

Mijn hond of kat is altijd druk als ik de nagelhoesjes aan wil brengen. Wat nu?

Een goede tip is om uw hond of kat zijn of haar favoriete voedsel te geven na het aanbrengen van de nagelhoesjes. Dit dient als een goede beloning en leidt ook de aandacht af van hun nieuwe aanwinst. Sommige mensen vinden het gemakkelijker om de nagelhoesjes aan te brengen wanneer hun hond of kat slaperig is.

Hoe worden de nagelhoesjes toegepast?

De nagelhoesjes zijn zeer makkelijk aan te brengen. Vul het nagelhoesje met 2 druppels lijm en rol het nagelhoesjes even door duim en wijsvinger om de lijm goed te verdelen. Schuif daarna het nagelhoesje over de nagel van de hond of kat. De lijm droogt snel, dus breng het hoesje in één beweging aan. Bekijk hier het uitgebreide artikel: Nagelhoesjes zelf aanbrengen in 5 stappen. U kunt ook hier direct de Gebruikershandleiding Nagelhoesjes katten (.pdf) of: Gebruikershandleiding Nagelhoesjes honden (.pdf) downloaden.

Hoe vaak moeten de nagelhoesjes opnieuw worden aangebracht?

Zodra de nagelhoesjes zijn aangebracht blijven deze ongeveer 4-6 weken zitten. Door de natuurlijke groei van de nagels van uw hond of kat zullen de nagelhoesjes er vanzelf eén-voor-één afvallen. Wij raden u aan de nagels van uw kat regelmatig te controleren. Waar nodig kan dan een nieuw hoesje aangebracht worden. Een enkele bestelling bevat 20 nagelhoesjes, waarmee u ongeveer 2-3 maanden mee vooruit kunt.

Wat kost een pakket nagelhoesjes en wat wordt er geleverd?

Een enkele bestelling kost € 12,99 inclusief btw. en bevat 20 nagelhoesjes en een tube bijbehorende nagellijm. Daarmee heeft u alles wat u nodig heeft om de nagelhoesjes aan te brengen. Bij de levering van uw bestelling wordt tevens de gebruikershandleiding meegestuurd. Ook vindt u uitgebreide uitleg op deze website over het aanbrengen van de nagelhoesjes: Nagelhoesjes zelf aanbrengen in 5 stappen. Als waardering sturen wij u bij uw bestelling ook nog een kortingscode t.w.v. 10% die u kunt gebruiken bij iedere volgende bestelling. Deze kunt u terugvinden aan de onderkant van de factuur. U betaald géén verzendkosten.

Hoe kan ik de lijm het beste bewaren?

Het hoofd component van de veterinaire nagellijm die meegeleverd wordt bij uw bestelling is: cyanoacrylaat. Dit component polymeriseert in aanwezigheid van water of vocht. Dit is in feite het tegenovergestelde van uitdroging, maar betekent vooral dat de lijm zal uitharden en onbruikbaar wordt. Zelfs de gemiddelde luchtvochtigheid brengt reeds een voldoende hoeveelheid ‘water’ (vocht) voor cyanoacrylaat om te polymeriseren.

Daarom is de beste plaats om het op te slaan is een droge tot zeer droge plaats:

Dit kan een koelkast of een diepvriezer zijn. LET OP: als een tube lijm in de koelkast of vriezer heeft gelegen en u wil de lijm gaan gebruiken, zorg dan eerst dat deze enige tijd uit de koelkast of vriezer heeft gelegen voor u de tube openmaakt.

Een andere mogelijkheid om vocht zoveel mogelijk weg te houden van de lijm is het opslaan van de lijm in een vacuüm zak (ook gebruikt als verpakkingsmateriaal voor voedsel), maar niet iedereen zal deze optie beschikbaar hebben.

Tot slot: zorg bij gebruik van de lijm, en bij het openen en sluiten van de tube, dat er geen vocht of lucht in de tube terecht komt, zodat het uitharden in of bij het tuitje van de tube wordt voorkomen.

Sluit de tube na gebruik weer netjes af en leg deze weer in de koelkast of vriezer.

Waar kan ik de kortingscode vinden voor 10% korting?

De kortingscode wordt bij elke eerste bestelling op de factuur geprint en is daarna bij elke eerstvolgende bestelling te gebruiken. De kortingscode kunt u vervolgens invullen via de winkelwagen op de website.

Zijn de nagelhoesjes veilig en onschadelijk voor mijn hond/kat?

De nagelhoesjes zijn volledig veilig, pijnloos en bevatten geen giftige stoffen. Zelfs als ze worden ingeslikt zal er geen probleem ontstaan en zal het nagelhoesje via het spijsverteringsstelsel het lichaam weer verlaten. De lijm is een secondelijm en bevat het werkzame bestanddeel: Cyanoacrylaat. Een variant wordt onder andere ook gebruikt als chirurgische weefsellijm. Let er wel op dat de lijm uit de buurt van kinderen wordt bewaard. Wees ook voorzichtig met secondelijm: vingers kunnen snel aan elkaar vast blijven plakken! Met warm water zijn de vastgeplakte vingers langzaam weer los te krijgen.

Kunnen honden/katten nog steeds hun klauwen in- en uittrekken met de nagelhoesjes?

Ja, absoluut. De nagelhoesjes zijn ontworpen om het normale in- en uitschuiven van de klauwen niet in de weg te zitten.

Zullen de nagelhoesjes interfereren met het normale krassen van mijn hond/kat en het uitrekken?

Nee, uw hond/kat kan zich nog steeds uitrekken en krasbewegingen maken, maar dan zonder het maken van beschadigingen aan uw interieur, omdat de klauw effectief wordt beschermd.

Kan ik de nagelhoesjes zelf aanbrengen?

Absoluut. De meeste klanten brengen de nagelhoesjes zelf aan bij hun hond of kat. Sommige klanten roepen de hulp in van een vriend of familielid. Dit is een goed idee als u nog niet gewend bent aan het aanbrengen van de nagelhoesjes als u alleen bent. Bij uw bestelling wordt een gebruikershandleiding meegeleverd, maar u kunt ook de handleiding op de website bekijken: Nagelhoesjes zelf aanbrengen in 5 stappen. Als u daarna nog steeds vragen heeft, stuur ons dan een e-mail.

Hoe weet ik welke maat mijn hond of kat nodig heeft?

De maten zijn voornamelijk gebaseerd op de leeftijd en het gewicht van uw hond of kat. Voor katten zijn de nagelhoesjes in 4 maten leverbaar (Extra Small (XS), Small (S), Medium (M) en Large (L); voor honden zijn 5 maten beschikbaar: Extra Small (XS), Small (S), Medium (M), Large (L) en Extra Large (XL). De meeste (volwassen) katten dragen nagelhoesjes met de maat: Medium. Bekijk de richtlijnen die zijn opgesteld voor het bepalen van de juiste maat nagelhoesjes voor uw kat, die u in het artikel’: de juiste maat bepalen kunt vinden. Heeft u toch nog een vraag of bent u niet zeker? Stuur ons dan een e-mail.

Wat gebeurt er als ik de verkeerde maat kies?

Dat is geen probleem. Wanneer u uw bestelling binnen krijgt, pak dan allereerst één van de nagelhoesjes en probeer deze over de nagel van uw hond of kat te schuiven, zonder dat u hierbij de lijm gebruikt. Het nagelhoesje moet perfect en goed passen. Als het de verkeerde maat blijkt te zijn kunt u deze terugsturen en zullen wij deze ruilen voor een andere maat. Open in dat geval de lijm niet en zorg ervoor dat alle onderdelen onbeschadigd terug gezonden worden als u deze retour stuurt. Bekijk de volledige retouren regeling op deze pagina: https://https://nagelhoesjes.nl/retourneren.

Moet ik eerst de nagels van mijn hond/kat knippen, en zo ja, hoe?

Nagelhoesjes zijn alléén geschikt voor katten die veel binnen zijn. Bij katten die veel binnen zijn is de slijtage van de nagels minder of nihil. In dat geval is het raadzaam de nagels te knippen. In het artikel: nagels knippen van de kat wordt beschreven hoe u dit kunt doen. Bent u niet zeker of durft u zelf niet de nagels van uw kat te knippen? Raadpleeg dan uw dierenarts. Voor de nagels van honden geldt hetzelfde, hoewel zij wel vaker buiten zullen zijn.

Algemene regel is: het is niet nodig om de nagels te knippen voor het gebruik van de nagelhoesjes.

Welke verschillende kleuren kan ik bestellen?

De nagelhoesjes zijn leverbaar in de volgende 13 kleuren: Zwart, Wit, Groen, Blauw, Geel, Paars, Oranje, Rood, Roze, Transparant, Grijs, Zilver en Goud.

Kunnen honden of katten infecties krijgen van de nagelhoesjes, zoals mensen deze kunnen krijgen bij acryl nagels?

Nee. De klauwen van uw hond of kat verschillen van menselijke nagels. Katten en honden verliezen regelmatig op natuurlijk wijze de buitenste laag van hun klauwen; soms vind u wellicht deze nagelresten in huis, rond de krabpaal of op de bank. Hetzelfde gebeurt met de nagelhoesjes. Het hoesje komt los door de normale, natuurlijke groei van de buitenste laag van de kattennagel. Dit voorkomt de mogelijkheid van besmetting.

Kunnen nagelhoesjes ook worden toegepast op de achterpoten van mijn kat?

Ja. Hoewel de meeste klanten de nagelhoesjes aanbrengen op de voorpoten, kunnen ze ook worden gebruikt op de achterpoten indien gewenst. Het gebruik van de nagelhoesjes op de achterpoten zal helpen om schade aan uw meubels als gevolg van sprongen van uw kat te voorkomen. Ook maken veel klanten gebruik van de nagelhoesjes op de achterpoten van katten die huidproblemen hebben en overdreven krabgedrag vertonen. De nagelhoesjes voorkomen zelf toegebrachte schade door het krabben of krassen.

Bij een bestelling zie ik: ‘2 op voorraad’. Wat betekent dit precies?

Als er van een product 2 op voorraad zijn, dan betekent dit dat van dit product 2 pakketjes van 20 nagelhoesjes op voorraad zijn.

Moeten nagelhoesjes alleen worden gebruikt voor binnen katten?

Ja. De nagelhoesjes mogen alleen worden gebruikt op binnen katten omdat de verdediging van de kat zal verminderen. De nagelhoesjes zijn niet geschikt voor katten die veel naar buiten gaan.

Wat moet ik doen als de nagelhoesjes langer blijven zitten dan zes weken?

Normaal gesproken zullen de nagelhoesjes binnen zes weken via de natuurlijke groei van de nagels loslaten, maar soms duurt dat wat langer. Op zich is dat geen probleem en u zou nog een aantal weken kunnen wachten en de nagelhoesjes kunnen laten zitten. Mocht u toch de nagelhoesjes willen verwijderen, dan is het enige wat u hoeft te doen de punt van het nagelhoesje af te knippen. Dit zorgt er voor dat de lijm afdichting wordt doorbroken, zodat het nagelhoesje los kan laten.

Let op: Het is belangrijk om regelmatig de nagels van uw kat te controleren, dat wil zeggen één keer per week, om te controleren of de nagels van uw kat niet te lang gegroeid zijn. Omdat de nagels van uw kat in een gebogen manier groeien, bestaat de kans dat als de nagels te lang worden dat deze onder de kussentjes van de poot kunnen krullen. Als u merkt dat de nagel te lang is geworden, knip dan de punt van het nagelhoesje, zodat deze verwijderd kan worden.

Hoe kan ik de nagelhoesjes bestellen?

De enige manier om nagelhoesjes te bestellen is via deze website in de webwinkel.

Op welke manier kan ik betalen?

U kunt betalen via: iDeal, Bancontact/Mister Cash (Begië), Paypal, Creditcard of een directe bankoverschrijving.

Wat kan ik doen als mijn vraag niet in de hierboven Veel gestelde vragen staat?

Bezoek dan ook de Klantenservice pagina met aanvullende, handige artikelen of stuur ons al uw vragen via e-mail.

 

Pin It on Pinterest