Nagelhoesjes voor katten, dat klinkt nieuw. Maar wat zijn nagelhoesjes nu precies? Nagelhoesjes zijn zachte, flexibele hoesjes, gemaakt van vinyl. De flexibele hoesjes worden met diervriendelijke (veterinaire) lijm vastgelijmd op de nagels van de kat. Omdat uw kat nagelhoesjes ‘aan’ heeft wordt uw interieur minder beschadigd door de scherpe nagels van uw kat.

Nagelhoesjes voor katten met een huidziekte

Een andere, belangrijke reden voor het gebruik van nagelhoesjes voor katten is bij een huidziekte bij uw kat. Als een kat een huidziekte heeft gaat dit vaak gepaard met veel jeuk. Een kat zal zich dan vaker krabben en kan zichzelf daarbij vrij snel verwonden met zijn scherpe nagels. Door de nagelhoesjes wordt in geval van een huidziekte of uitslag, of andere aandoening waarbij uw kat veel jeuk heeft, de huid beschermd tegen overmatig krabben.

Bedacht door dierenarts Dr. Toby Wexler

De nagelhoesjes zijn oorspronkelijk bedacht door een Amerikaanse dierenarts, te weten Dr. Toby Wexler en zijn sinds 1990 op de markt. Hoewel in Amerika veel van deze ‘Soft Paws’ verkocht zijn, raakt Nederland en België nu ook op stoom en blijkt de interesse steeds groter. De nagelhoesjes bestaan dus eigenlijk al best lang en zijn zeer vaak verkocht in Amerika. Hoewel in eerste instantie mensen het vreemd vinden om hun kat te voorzien van nagelhoesjes, blijkt in de praktijk bij veel klanten de hoesjes goed werk te verrichten en is het een effectieve manier gebleken om uw meubilair en de huid van de kat goed te beschermen.

De nagelhoesjes zijn specifiek gemaakt voor binnen katten en niet geschikt voor katten die veel buiten zijn. Buiten katten willen vaak hun territorium verdedigen, waarbij een gevecht niet uit de weg wordt gegaan en daar helpen de nagelhoesjes niet bij. Overigens kunnen de katten en de afzonderlijke kattennagels nog wel prima vrij bewegen en worden de katten verder niet belemmerd in hun dagelijkse bezigheden.

Bekijk ook eens de Veel gestelde vragen om meer te weten te komen over het aanbrengen van de nagelhoesjes, hoe lang de nagelhoesjes blijven zitten en welke maat u moet kiezen.

Pin It on Pinterest