Nagelhoesjes aanbrengen in 5 stappen: hieronder de volledige uitleg! Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Controleer de maat nagelhoesjes
Lees allereerst de richtlijnen voor het bepalen van de maat van de nagelhoesjes. Hierbij kunt u ook besluiten eerst de nagels van uw hond of kat te (laten) knippen. Voor het gebruik van de nagelhoesjes is het niet persé nodig om eerst de nagels te (laten) knippen, maar als u daar voor kiest kunt u de aanwijzingen in dit artikel volgen: nagels knippen bij de kat of nagels knippen bij de hond.

2. Nagels knippen
Als u wel eerst de nagels wil (laten) knippen, lees dan de bovenstaande artikelen. De nagels van kittens mogen NIET geknipt worden. Kittens hebben kleine nagels en de kleinste maat nagelhoesjes moet voldoende houvast hebben om de nagelhoesjes vast te kunnen plakken.

3. Nagelhoesjes nagellijm aanbrengen
Knip het puntje van de meegeleverde nagellijm tube en vul de nagelhoesjes 1/3 met lijm. LET OP: het betreft een type secondelijm; wees dus voorzichtig dat uw vingers niet aan elkaar blijven plakken! Druk even het nagelhoesje bij elkaar om de lijm gelijkmatig binnen in het nagelhoesje te verdelen.

4. Nagelhoesje aanbrengen
Druk zachtjes met uw duim op de bovenkant van het pootje en met uw wijsvinger aan de onderkant van het pootje, zodat de nagel zichtbaar wordt. Schuif het nagelhoesje over de nagel, helemaal tot aan de basis van de nagel.

5. Hond/Kat observeren
Observeer uw hond/kat nog even voor 5 minuten en laat uw hond/kat daarna pas gaan. Hierbij kunt u zien of de hond/kat redelijkerwijs gewend aan zijn nieuwe aanwinst. U kunt met hem spelen of u kunt hem zijn favoriete eten geven om hem af te leiden. Op die manier raakt uw hond of kat sneller gewend aan de nagelhoesjes.

Heeft u vragen? Stuur ons een bericht via info@nagelhoesjes.nl of gebruik het contactformulier.

Download gebruikershandleiding

Download de volledige gebruikershandleiding:
– gebruikershandleiding nagelhoesjes voor katten (.pdf)
– gebruikershandleiding nagelhoesjes voor honden (.pdf)

Pin It on Pinterest