Kat krabt aan meubels!

‘Onze kat krabt aan meubels, help!’ Uit onderzoek via Google blijkt dat veel mensen zoeken op de zoekterm: ‘kat krabt aan meubels’. Nagelhoesjes kunnen in die gevallen uitkomst bieden.

Nadat je besloten hebt een kat in huis te nemen en deze met alle liefde te verzorgen, blijkt dat deze lieve kat ook soms zijn nagels in de meubels zet en deze kapot krabt. Op internet zijn gevallen te vinden waarbij complete meubels zijn verwoest.

Wij krijgen regelmatig de vraag binnen of de nagelhoesjes niet dieronvriendelijk zijn. ‘Kunnen katten hun nagels nog wel vrij bewegen?’ ‘Waarom neem je een kat als je denkt dat de kat niet aan de meubels zit?’. In andere artikelen op deze website wordt al uitgelegd dat de nagelhoesjes niet schadelijk zijn. Daarnaast kan je niet altijd het verleden van een kat achterhalen die bijvoorbeeld bij een asiel terecht zijn gekomen, ook al wil jij met alle liefde de kat verzorgen en opnemen in het gezin en een lekker thuis geven.

Ook blijkt dat niet alle katten gebruik willen maken van een krabpaal. Sommige katten krijgen van hun baasje uitgebreide krabpaal opstellingen of zelfs een eigen katten kamer. Maar helaas blijkt dat in de praktijk niet voldoende te zijn. Ook in die gevallen is de oplossing van het gebruik van nagelhoesjes een prima uitkomst.

Pin It on Pinterest