De juiste maat bepalen voor de nagelhoesjes van uw hond of kat doet u volgens de richtlijnen in dit artikel.

De maten zijn voornamelijk gebaseerd op de leeftijd en gewicht van uw hond of kat. De volgende maten zijn beschikbaar voor katten: Extra Small, Small, Medium en Large. Voor honden zijn de volgende maten beschikbaar: Extra Small, Small, Medium, Large en Extra Large.

Katten

De meeste (volwassen) katten dragen nagelhoesjes met de maat: Medium. Als uw kat te zwaar is, hoeft dit niet direct te betekenen dat u maat Large nodig heeft. Om de klauw maat te bepalen kunt u het beste de poten van uw kat extra bekijken. Bij uw eerste bestelling is het mogelijk dat u niet direct de juiste maat besteld. Stuurt u in dat geval ons een bericht, zodat wij u de nagelhoesjes kunnen omruilen en de juiste maat kunnen toesturen.

Richtlijnen voor katten

Kittens: de nagelhoesjes zullen de meeste kittens pas tegen de tijd dat ze de leeftijd van 16 weken (4 maanden) bereiken. Vanaf dat moment kunt u nagelhoesjes met maat: Extra Small of, als uw kitten al fors groeit, is wellicht maat: Small beter. Sommige kittens kunnen de nagelhoesjes al dragen zodra ze de leeftijd van 12 weken (3 maanden) hebben bereikt. Om te testen, probeer dan eerst een nagelhoesje zonder lijm over de nagel te schuiven. Waar nodig kunt u voor de kittens een klein stukje van de onderkant afknippen van het nagelhoesje. Lijm de nagelhoesjes pas vast als deze helemaal goed passen. Over het algemeen worden de maten Extra Small en Small gebruikt voor katten tot 2,5 kg.

Kleine katten: ongeveer 6 maanden oud en wegen ongeveer 3-4 kg. Sommige kittens van ongeveer 5 maanden kunnen al vallen onder deze ‘kleine’ categorie (in plaats van ‘kittens’) omdat ze snel groeien of tot een groter ras behoren. Ook kleinere volwassen katten dragen vaak de nagelhoesjes met maat: Small. Als uw kat kleiner lijkt dan een gemiddelde volwassen kat, kies dan voor de maat: Small.

Medium: ongeveer 4,5-7 kg. De meeste volwassen katten met een gemiddelde grootte dragen nagelhoesjes in de maat: Medium.

Grote katten: vanaf ongeveer 7-meer kg. Katten met een grote botstructuur of van een groter ras (bijvoorbeeld: Maine Coons) passen de maat: Large het beste.

Samengevat voor katten maten:

* Extra Small: geschikt voor kittens; vanaf +/- 4 maanden, gewicht: tot +/- 2,5 kg.
* Small: geschikt voor grote kittens; vanaf +/- 6 maanden, gewicht: vanaf +/- 2,5-4,5 kg.
* Medium: geschikt voor de meeste volwassen katten; vanaf +/- 4,5-7 kg.
* Large: geschikt voor wat grotere of zwaardere katten; vanaf +/- 7 kg. of meer.

Richtlijnen voor honden

Voor het bepalen van de maat van nagelhoesjes voor honden kunt u het beste de volgende richtlijnen aanhouden:
* Extra Small: kleine honden, gewicht: tot +/- 2,5 kg. (Voorbeelden: Maltese, Yorkie, Chihuahua)
* Small: kleine honden, gewicht: van +/- 2,5 kg. tot +/- 4,5 kg. (Voorbeelden: Poedel, Rat Terrier, Shih-Tzu)
* Medium: honden, gewicht: van +/- 4,5 kg. tot +/- 7 kg. (Voorbeelden: Boston Terrier, Cocker Spaniel, Lhasa Apso)
* Large: honden, gewicht: van +/- 7 kg. to +/- 9 kg. (Voorbeelden: Westie, Corgi, Schnauzer)
* Extra Large: honden, gewicht: van +/- 9 kg. to +/- 18 kg. of meer (Voorbeelden: Scottie)

Als u vragen heeft, kunt u ons e-mailen via: info@nagelhoesjes.nl.

Pin It on Pinterest